~Pengikut yg Setia~

Trip to China (Part 9)




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca!!




Ape kabor semua?
Harap anda dalam keadaan sihat yer..
Fendi pun sihat di sini..
Dah lama x post..
So..
teringin nak menulis semula mengenai kisah lama Fendi di Blog LT ni


Kite kembali ke zaman kujungan ke China
Kalau siapa-siapa yang belum membaca..
ni post ke link iaitu Part 8..klik di SINI


Nak tahu cerita pasal pe ni.. Jom layan cerita di bawah..




Pada masa Fendi sampai di Tianjin..
kena tunggu teksi..
line memang panjang tapi orang China ni senyap jer..
x macam kami ni..
bising la sebab excited g tempat orang..
Lagi satu kalau potong Q pun orang China ni beri laluan jer..
Bagi Fendi macam bagus tak bertempat la..


[1] Sewaktu tiba di Tianjin


[2] Abel bergambar dengan tren sambil mempromosikan air mineral

Selepas kami mendapat teksi..
Kami pun melihat sekeliling sambil menunggu untuk sampai
dalam 20 minit sampai la ke destinasi kami iaitu Tianjin University


[3] Pintu masuk ke Tianjin University


[4] Contoh teksi yang kami naiki dari stesen keretapi

Sampai aje di Tianjin University
kami disambut oleh dua orang pelajar di sana
Nasib baik boleh berbahasa Inggeris
Dapat la kami bercakap dengan selesa


[5] Dengan pelajar pertama


[6] Dengan pelajar kedua
Antara 3 universiti sebelum ni yg Fendi pergi..
Tianjin University melayan paling baik..
Siap ada nak buat Memorandum of Understanding (MoU) antara UMP dengan Tianjin University
Tetapi x dapat laksana sebab pegawai atasan di China x meluluskan permohonan mereka
Ada rezeki kiter jumpa lagi..


[7] Antara landmark yang ada dalam Tianjin University



[8] Tianjin Student Representative khusyuk melihat video koperat UMP


[9] Giliran kami pulak melihat video koperat Tianjin University
[10] Pengarah program sedang menjelaskan tentang universiti dan juga Malaysia

Lepas dah siap semua perbincangan, kami dapat bergambar dengan semua wakil universiti
Pas 2 siap ada lunch lagi..
Thanks Tianjin University
Lepas siap kenyang perut..
Bawak masuk pula ke salah satu dewan kuliah..
My Opinion: Kurang interaksi antara lecturer dengan pelajar, bosan, old school skit..
Solution: Bersyukur dengan lecture yang ada di Malaysia

[11] Universiti di China masih menggunakan papan hitam

Selepas selesai di universiti,
kami dibawa untuk melawat bandar Tianjin
Dapat jugak jumpa masjid di China dan komuniti Islam di situ..
Nak tahu lebih lanjut..
Jom layan gambar di bawah yer..

[12] Jom kte g minum wahai jiran
[13] X silap Fendi ukuran daipada jed
[14] Pintu gerbang ke masjid besar Tianjin
[15] Ada rojak/pasembur di China ke?
[16] Pintu masuk masjid
Dh siap makan malam di Tianjin..
kami pun bertolak balik ke Beijing.
Sempat jugak bergambar dengan pelayan tern kami ke Beijing
Demikian berakhir lah hari ketiga di China..


[17] ni papan kenyataan untuk ketibaan tren.. merah menyala

[18] Dalam kelas premier.. macam orang kaya sebentar

[19] Pelayan tren Beijing bergambar bersama kami

Nantikan seterusnyer..
Terima kasih sebab sudi membaca post di blog Living & Travel ini..

2 comments:

  princess ain ♥

June 1, 2011 at 10:18 AM

seronoknye! teringin juga ke sana. he

  Fendi

June 1, 2011 at 11:54 AM

no problem..kumpul duit dan beli tiket murah..simpan duit utk shopping jgk

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!