~Pengikut yg Setia~

Genting - Kota Keriangan


Assalamualaikum semua & Salam Sejahtera kepada semua pembace blog LT!!

lame dah LT x update blog..
maklum la..
busy dengan tugasan yang diberikan..


Seperti yang LT beritahu pada post yang lepas..
LT akan memberi post tentang salah satu topik..
dan LT telah memilih..
iaitu...
Genting Highland yang LT pergi bersama keluarga..


LT pergi sebelum tahun baru Cina..
dalam 31/1 tahun ni..
time ni hujan renyai..
kempunan LT nak main outdoor..


Dapat main indoor dengan adik2 LT
seronok betul deorang dapat pegi Genting..
seronok LT pada ketika itu.. =D


Kali ni Lt nak tunjukkan kepada anda..
keindahan alam semulajadi..
semasa LT menaiki cable car naik ke puncak Genting
FIY, LT x bawak kete sampai ke puncak..
takut pun ade jugak..sebab curam n licin jalan pada mase 2..



Singgah jap kat sini.. sejuk giler time ni..


Memang lawa permandangan sepanjang naik cable car ni..
ye la..tempat sejuk kan..
memang lawa sebab xde permandangan tanah rata seperti yang kte tinggal..
Harge kalau naik cable car RM 5 ke RM 10 satu trip..
xingat la pulak..


Permandangan luar cable car


Meninggalkan tempat naik (takut jugak time ni..)



Cantik x permandangan?





naik lebih kurang dalam 30 minit..
x silap LT ade 18 checkpoint die kena lalui..
mase anda naik 2..
anda tgk kat kat setiap palang yang die lalu..
tercatat number palang 



Sila bace dengan teliti ya!!

Mase nak sampai memang excited giler..
sejuk x perlu citer la..
memang sejuk..
LT pun pakai sweater dengan kasut siap stokin..
ada hajat lagi nak makan ice cream tuu..

Bertompok di cermin cable car ni..


Yeay!!! dah nak sampai Genting.. dah nampak logo dier..


Sejuk2!!!
Ape lagi..
jom kte terjah Genting..
Nantikan seterusnyer!!
Terima kasih kerana sudi bace post di blog LT

2 comments:

  princess ain ♥

April 11, 2011 at 10:00 AM

tak pernah lg naek cable car kat genting walaupn dh bpe kali g sna.. cm seronok je...mgkn next time bley naek...=)

  Fendi

April 11, 2011 at 2:57 PM

oh..selalu bawak kete sampai atas ek..boleh jer naik cable car..bagi Fendi lagi best kalau naik cable car..nampak byk permandangan yg jarang nampak di darat..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!