~Pengikut yg Setia~

Cameron Highland di negeri Pahang



Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua!


Apa khabar?
Harap anda sihat-sihat selalu
Kali ni Fendi nak berkongsi pengalaman bercuti di Cameron Highland
Cameron Highland last sekali Fendi pegi maybe dah 6 tahun dulu
dah x sejuk sangat sekarang ni
Maybe sebab dah banyak pembangunan di atas sana
Memang banyak kerja-kerja naik taraf kat sana


Permandangan Ladang Teh 












Dari Kuala Lumpur, kami sekeluarga bertolak di waktu pagi mengelakkan kesesakan
Tapi dekat dengan Manjong x silap
traffic dah start slow
Total waktu perjalanan mengambil masa dalam 5 jam untuk sampai ke Tanah Rata


Di ladang Cameron Valley Tea (bukan ladang teh BOH)


Sampai-sampai je terus cari makan
Untuk mengelakkan sebarang muntah sepanjang perjalanan naik ke atas
Anda dinasihatkan untuk tidak makan makanan yang berat-berat
Cukup sekadar mengalas perut tau!
Fendi yang drive pun pening masa sampai di Tanah Rata
Jalan berliku-liku


Cameron Valley Tea House


Sepanjang singgah di sini selama 3 hari 2 malam
Fendi boleh beritahu yang buah seperti strawberry dan sayur sangat murah dan fresh
X sama rasanya dengan sayur di tanah landai
Maybe sebab cuaca x sama kan


Rumah di atas bukit


Ada jual pisang goreng..tapi kedai x bukak


Dapat la berkunjung ke Kea Farm
orang cakap tempat ni femes sebab sayur dier
Tapi Fendi tengok xda la best sangat
Maybe sebab dah femes kot


Jom la datang ke kedai teh!
Atas bukit di ladang BOH


Secara keseluruhannya Fendi memang enojy la
sebab semuanya ditanggung bereh! haha
Lain kali boleh la bawak family datang rehat-rehat
Permandangan masih lawa n tenang
Cuma suhu die je dah naik
tapi still kena pakai sweater gak sebab x biasa dengan suhu die


Lawa kan permandangan di sini


Balik dari Cameron sempat lagi makan durian dari hutan aka durian liar
Sedap n murah pulak tu
Sangat enjot bila berada di sini
Ok la semua
Terima kasih sebab sudi membaca di blog Fendi ini


Jangan berhenti membaca entri-entri lain yer

2 comments:

  C.M.A @ CikMoonAdnan

September 21, 2011 at 2:17 PM

dah lama gak x g cameron...

  Fendi

September 22, 2011 at 8:11 AM

Oh..dh brape lama cik moon x pegi?Fendi pun baru2 ni je ade rezeki nak pegi..seronok memang la seronok.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!