~Pengikut yg Setia~

Jenjalan di Kuala Lumpur



Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua pembace!!


Doakan anda semua sihat2 belake..
Kte hold dulu cite pasal Beijing ea..
Kali ni nak cite LT pegi meronda-ronda di KL


LT pegi ke Ikea..
tempat membeli barang2 umah..
ade la tempat makan..
LT menjamah mee goreng mamak RM 1.05 (pas kena tax ler..)
harge sebenar rm 0.99
ingatkan nak jamah meatball.
tapi x jadi ler..
sebabnyer meatball hanye dijual pada pukul 11am..


Pas settle sume 2..
LT masuk ke dalam Ikea untuk membeli sedikit barang..
LT pusing sampai pening dalam 2..
Last2 LT beli pinggan 2 set, beg ikea (yang ni untuk mak) dengan gunting..
Warne warni gunting dier..
Barang pun xde la mahal mane..
mampu dibeli la katakan..


Sale kat ikea (shopping sakan!!!)



Jom recycle


Keadaan kaunter di Ikea


Teman LT menemani untuk membeli barang di Ikea


Model sampingan (promote barang Ikea & pari para di belakang)
Pas singgah Ikea..
kami pergi ke The Curve (yang melengkok?)
singgah2 di Daiso (kedai barangan jepun)
menarik di kedai ni..
semua barang berharga RM5
x kisah ape jenis pun barangnyer..


Daiso di Mutiara Damansara
LT pun x ketinggalan untuk berposing..


Selamat datang ke Daiso yer..
X percaya dengan kata2 LT..
Setiap barang harganye RM5


Ha..ni la gambonyer..
Pas g The Curve..
LT singgah di Tesco sebelahnyer..
beli sedikit barang untuk diri sendiri..


Solat Jumaat pun di sekitar Mutiara Damansara
lebih tepat lagi di Surau Mutiara Damansara
Pas siap solat Jumaat di sana
LT meneruskan perjalanan dari Damansara ke KL


Punye la jauh..
2 jam tersekat di dalam kesesakan..
Singgah di KL Sentral untuk berehat seketika..
LT pun keluarkan kamera untuk ambil beberapa shot..


Jom Layan~~


Bile la bangunan ni nak siap?


Jangan lupe cermin di sisi..


MJ sedang bermuram durja..




Barulah kami sampai ke Plaza GM
Tempat menjual barang2 borong..


Capture dari dalam kereta - naik ke tingkat 8


Jangan berat sangat yer..2500 kg je tau
Teman LT membeli pin tudung yang macam ala2 bunge 2..
ntah la..
LT bukan pakar sangat dalam bidang2 ni..
blajo dari bawah..
Sume orang pun kena blajo..rite?? =D





Permandangan Kuala Lumpur dari tingkat 12 Plaza GM
Permandangan jugak!!
Nantikan post seterusnye dari LT..
Terima kasih kerana sudi membace post LT.

p/s : pas ni nak cite pasal makan

2 comments:

  Scha Aryana

March 14, 2011 at 8:18 PM

amboi, jalan sakan ^^

  Fendi

March 14, 2011 at 10:33 PM

Haruslah..hehe..Jom la jalan2..best..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!