~Pengikut yg Setia~

Kunjungan ke Bukit Tinggi


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembace di luar sane..

Moga anda semua sihat selalu!
Post kali ini adalah untuk berkongsi dengan anda..
LT berkunjung ke Bukit Tinggi Resort..
Dimiliki sepenuhnyer oleh Berjaya Group Sdn. Bhd.
Atau lebih dikenali sebagai Colmar Tropicale


Yang ade tempat macam French style tu..
Nak tau lebih lanjut pasal Colmar ni..
boleh lawat web deorang ni har....>>>>>COLMAR


Nak jumpe Colmar ni memang la payah..(sebab LT first time pegi)
Sesat sampai ke Janda Baik..
Tanye mak cik jual goreng pisang..
die kabo: dik, salah jalan ni..kena masuk balik highway..cari jalan ke Bentong
LT: Thanks mak cik..


LT pun teruskan misi mencari Colmar ni..
Last2 jumpe exit untuk ke tempat ni..
tanye pak gad.. dalam 15 minit mendaki bukit tu..
Hajat di hati nak masuk lihat Japanese Village kot x silap..


Sampai2 jer..
dapat diskaun untuk masuk..
sebab dah lewat
RM 6 satu kepala untuk dewasa.
RM 12 kalau rate biase..


X dapat la nak tengok Japanese Tea..
Sebab dah tutup..
LT pun ambil beberapa shot di sekitar parking..


Permandangan sekitar puncak Bukit Tinggi


Senyuman manis di tepi bunga-bunga ungu

Teserlah kedepanan perut LT

Suasana yang tenang & damai
Dedaun pokok yang merah..

Pokok-pokok yang tinggi
Pas siap tangkap gamabar,
kami pun turun dan nk pegi sendiri ke Colmar tu
pada pendapat LT,
kalau anda jenis yang santai & suka kepada cuaca sejuk..
boleh la singgah ke sini..


Sebab bagi LT,
LT rase x berapa berbaloi nak datang ke sini untuk bercuti
sebab x banyak attraction die
cume sekadar French & Japanese villages..
tapi..
masing-masing ade minat tersendiri kan??


Ape-ape pun..
Tempat ni memang sesuai untuk jenjalan dengan family..
yang paling menarik..nak tangkap gambar..
x kisah la anda minat portrait , landscape tau berbagai lagi..
Bukit Tinggi sesuai untuk memenuhi kehendak anda..


Ape lagi rakan-rakan..
Jom layan gambar-gambar di bawah!!


Ade penyambut tetamu di sini

Bunge-bunge yang mekar di Colmar

Bunge kuning pun ade jugak

Bergambar di depan Colmar

Pukul berape nenek harimau..( jangan marah)

Pandangan sekitar Colmar


Ade jugak gambar yang membuktikan Colmar ni sejuk..
mase LT ambik ni..
cuace die hujan rintik.
So,
memang nampak la kabus dier..


X nampak sangat pokok kan?

Sejuk giler time ni..
Kepada pembace-pembace
Terima kasih sudi membace post LT..
Ade hadiah untuk anda..
sebagai tanda terima kasih!!










Gambar senyuman LT..jangan marah semua!

2 comments:

  Atsuko Ichirou

March 17, 2011 at 12:55 PM

best la jenjalan...
lame tak gi bercuti...
hukhukk

  Fendi

March 18, 2011 at 10:06 AM

xpe2..nanti ade rezeki g kumpul duit..jalan2 cari makan..kalau dapat kuar jalan2 umah pun jalan gak..huhu =D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!