~Pengikut yg Setia~

Trip to China (Part 6)


Assalamualaikum & salam hari wanita untuk semua kaum wanita..


LT nak ucapkan selamat hari wanita (walaupun dah lambat..)
Senyum2 semuanyer!!


Kali ni LT nak sambung lagi perjalanan LT di dalam Tsinghua University.
Kami sesat jugak nak mencari International Office (IO) di dalam Tsinghua
Menggunakan peta yang dapat dari post guard utama
Kami mula mencari IO ikut petunjuk yang ade di sekitar..
(Dah macam pengakap)


Keadaan yang sejuk sekitar Tsinghua University


Peace in the world!!



Kami tanye jugak orang..
Macam mane nak pegi IO
akhirnye..
Kami jumpe IO dan sangat2 gembira..


Abel di depan pintu gerbang IO




namun..
pejabat IO bgtahu yang kami tak buat sebarang pemberitahuan
(maybe ade miscommunication kat situ)
tapi xper..
kami dah bawak souvenir untuk Tsinghua University
Terima pemberian kami dengan seadanyer..


Mr. Chong wakil menyampaikan cenderahati


Bile dah tercapai hajat untuk menyampaikan cenderahati..
Perut pun lapar..
Tugas seterusnya adalah untuk mencari dewan makan Muslim
Tapi...
Ade pulak kedai cenderahati milik Tsinghua University mase nak cari dewan makan
Kami pun membeli sedikit cenderahati untuk sahabat handai di Malaysia


Kedai cenderahati milik Tsinghua University


Banyak dugaan yang ditempuh untuk menemukan dewan makan tersebut
jauh jugak kami berjalan
ade la dekat 5km


Bertanyakan tour guide yang ade di sekitar universiti


Basikal yang penuh bersalji


Kami dah jumpe dewan makan tersebut..
namun ade rezeki
alhamdulillah
masih buka dewan makan untuk kami
bahkan mereka masak lebih khas untuk kami


Dewan makan Muslim yang bersih & menarik


Bersama Associate Professor dari Fakulti Nanotechnology


Pas makan kami pun mencari pintu keluar untuk ke destinasi seterusnyer..


Jom layan gambar di bawah!!


Mr Chong bergambar depan Fakulti Bahasa

Dah jumpe pintu keluar!! (bangunan Google pun ader)


Alhamdulillah..
selamat keluar dari Tsinghua University
Pengalaman yang menarik di hari kedua..
Nantikan post seterusnye dari LT..
Terima kasih kerana sudi membace post LT.

2 comments:

  AkieZecky

March 9, 2011 at 4:53 PM

bestnyerr.. bila la nak dapat gi oberseee...

  Fendi

March 10, 2011 at 7:09 AM

ade rezeki nak pegi China akie..kumpul la duit..buat passport..buat visa..booking air ticket..cari tempat tinggal..simpan duit untuk shopping, makan n tambang.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!