~Pengikut yg Setia~

Trip To China (Part 5) - Day 2

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua di luar sane!
LT doakan anda sihat sumenyer..
LT pun masih sihat di sini..
Bermulanya perjalanan hari kedua di Beijing.


Kami satu gang start kuar dari hotel kul 8.00am..
Tunggu bas 801 yang memang ramai orang pada pagi tersebut..
Hari ini perjalanan jauh
Dalam route 801, stesen yang kami hendak pegi ialah ke-6 terakhir
Memang jauh..
sementara menunggu nak sampai ke destinasi
beberape keping gambo sempat disnap


Jom Kite layan gambo2 tersebut..



Permandangan dari dalam bas
Bangunan yang ade sekitar perjalanan!
Stesen GuoMao berhampiran di sekitar..
Jom Sarapan di Beijing..
Thai dengan senyuman manisnyer!
Bangunan Parkson (Yeay!!)


Kami sebenarnye nak g Tsinghua University
Universiti ni sebenarnye adalah antara universiti yang terbaik kat China
Top 100 dalam dunia
Hebatkan?
Harap2 universiti di Malaysia pun dapat macam ni satu hari nanti..


Nampak meriah je strawberry dier!! (memang dh beli pun..2 kg)
Pas beli strawberry..
kami pun menuju ke Tsinghua University
Xnak cite banyak pasal sejarah universiti
Layan gambo lagi best~


Dahan2 yang kering di musim sejuk

Abel yang ingin merasa salji..

kami sangat sejuk!!!!
Batu belah batu terangkat??
Jauh jugak kami berjalan
Pada satu tahap perjalanan, kami jumpa tasik & sungai yang beku
Di sana terdapat satu mercu tanda.
Kami yang excited ini menangkap gambo..


Jom Tengok Lagi~


Sungai yang telah beku (bukan Sungai Lui)
Sekitar tasik yang beku bersama teman LT
Bersama rakan seperjuangan!
Mr. Chong merasa kesejukkan!
Say Cheessee!!!


Seorang lagi model..say chheessee!!!


Nantikan post seterusnye dari LT..
Terima kasih kerana sudi membace post LT.

2 comments:

  IEKAH MOKRI

March 8, 2011 at 10:18 PM

uishhhh bestnya......jalan2 kat atas tasik yang beku2 cmtu

  Fendi

March 8, 2011 at 11:49 PM

Beku betul tasik 2
memang x nampak dasar.
hehe =D

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!