~Pengikut yg Setia~

Trip To China (Part 1)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembace
Ape kabo sume?
harap2 sihat sumenyer!


Hari ni LT nk sambung lagi tentang trip LT ke China
Kalau anda dah bace sebelum ni
Hanya lah intro jer..
So
Kali ni LT nk ceritakan tentang untuk hari pertama LT berada di China
(Biase la..x pernah pegi ke negara orang..=D)


Kami sampai pada pukul 6.00am.
Sampai2 je temperature -2 degree celcius.
Terus sarung kot tebal aka kot berbulu
Ade jugak yang sempat tangkap gambo sebelum naik teksi
ni dier....


Salmah di sebelah pokok buatan China (jangan marah =D)




Pas 2 ape lagi.
kejor teksi la
untuk sampai ke destinasi.
Harge teksi die utk setiap 3km die caj 10 yuan (lebih kurang rm5)


LT duduk sebelah pemandu teksi (tanye tempat yang best untuk jalan kat Beijing)



Lebih kurang dalam 30 minit gak perjalanan dari airport ke Hotel
Sepanjang perjalanan ade la permandangan yang boleh dikongsi.
Menarik di China ni
Jam je sepanjang perjalanan ni..
memang menarik
setiap 5 minit bergerak
10 minit jam!


Tesco pun ade gak (x sempat nak singgah)


Parkson di China
Tempat membeli perabot di Beijing!


Pas sampai ape lagi
alhamdulillah
ade gak tempat untuk tido
Check in - selesai!!
Sarapan - selesai!!
Tangkap gambo - x pernah selesai!!


Kedai serba guna yang terdapat di hotel yang LT tinggal (beli air mineral & top up jer)
Rehat dalam 30 minit
pas 2 LT & the gang terus bersiap untuk melawat universiti pertama
Beijing University of Technology (BJUT)
Disebabkan ade delay sikit time check in
So,
perjumpaan ditunda pada waktu petang.


Penjaga terbaru hotel? jangan marah (=D)
Penjaga pintu terbaru ke?hehe (=D)
Kami dibawa melawat sekitar BJUT
Pas 2 dibawa untuk ke Fakulti Laser Technology
Memang canggih
BJUT gune laser untuk welding antara metal
memang mantap technology BJUT.
Apa tunggu lagi




~~Layan gambar di bawah ya~~


Hitam spec LT


Terkejut ke dah sampai kat Beijing? (Salmah berkata kepada Abel)


Permandangan sekitar BJUT


Thai yang sentiasa tersenyum (=D)


Simbol the flash kot


Tempat tinggal LT semasa di Beijing


Bergambar dengan tour guide kami di BJUT




Boleh pinjam satu basikal?


Bergambar bersama Dekan Fakulti Laser 


Pegang salji memang la sejuk ! (Kata Mr Chong)


Bergambar di hadapan BJUT

11 comments:

  Fendi

March 2, 2011 at 6:46 AM

Pagi hari pertama yang kepenatan
jet lag kot skit
sebab time atas kapal terbang
memang x tido
excited sangat
hehe =D

  Sue Zaman

March 2, 2011 at 10:36 AM

wah... bestnya...
bila lah sue blh g sana... :)

  Fendi

March 2, 2011 at 11:51 AM

Haha..
boleh je sue nak g
kumpul duit dengan kawan2
naik la air asia atau air china
tiket murah

  thai

March 2, 2011 at 5:32 PM

I LIKE IT. ^^

  Fendi

March 2, 2011 at 10:25 PM

Thanks thai
jom pegi lagi
hehe =P

  atiqa :)

March 3, 2011 at 11:20 PM

fendiiiiiii . tqa singgah siniiiii :D

  Fendi

March 4, 2011 at 11:57 AM

Ya tqa..thanks sebab singgah..bace2 lah post yang ade kat blog fendi ni yer.

  salmah

March 8, 2011 at 6:24 AM

fendi!wow...haha..tahniah ade blog..teruskan menulis ..aku nak baca lagi..hehe

  Fendi

March 8, 2011 at 7:14 AM

InsyaALLAH..boleh jer..banyak lagi part nak ke China ni..hehe..sile2!

  TH@i

March 9, 2011 at 9:28 AM

sy pun berharap dpt pergi lagi jika diberi peluang..haha..jom pergi..^^

  Fendi

March 9, 2011 at 11:10 AM

Betul2..kumpul duit dan pegi China la nampaknyer..3 ribu seorang..haha..baru puas jalan seminggu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Boleh tinggalkan link anda di sini ya!